Den ultimative ferie – safari i Sydafrika

Den ultimative ferie – safari i Sydafrika

februar 11, 2019 Slået fra Af admin

Vil du have den ultimative safarioplevelse, bør du tage til Sydafrika. Landet byder på alle de store oplevelser med dyr, som du kunne drømme om, og mulighed for malariafri safari.

Nogle har siden de var børn drømt om at komme til Afrika og se de store og imponerende dyr. For andre er det en lyst, der er kommet med alderen og nysgerrigheden på den verden, der omgiver os. Lige meget hvorfor du gerne vil på safari, er der ét land, som du virkelig bør overveje: Sydafrika.

Landet er kendt for sine store safariparker, hvor du bor inde i parken og tager på ture om dagen. Det er selvfølgelig først og fremmest den kendte Kruger Nationalpark, der er på størrelse med Jylland og har et meget rigt dyreliv. Men også (link til lodge ved at nævne den park som de ligger i)

Når du bor i en park i længere tid, giver det en roligere safarioplevelse, hvilket passer rigtig god til dig, der rejser med børn, eller dig, der bare gerne vil tage det stille og roligt.

Mulighed for malariafri safari

Et af de helt store trumfkort i Sydafrika i forhold til nabolandene er, at der findes malariafri områder. Det er en kæmpe fordel for dig, at du ikke behøver at være bange for at få malaria på ferien. Malariamedicin kan selvfølgelig forebygge sygdommen, men der er mange, der oplever bivirkninger på grund af den.

Derudover er der mange, der slet ikke må tage malariamedicin. Det kan være, hvis du tager en anden form for medicin i forvejen, er syg, eller hvis du er gravid.  

Mange forskellige typer af safari i Sydafrika

I Sydafrika har det i mange år været muligt at tage på safari. Det gør, at deres parker og lodges har nogle meget veludviklede safarikoncepter. Udover at komme ud at se dyrene i dagslys er der for eksempel også mange steder, der tilbyder natsafari. Mange af dyrene er mest aktive om natten, hvilket gør, at du får en langt mere intens oplevelse, når du ser dem om aftenen og natten.

Andre steder har de specialiseret sig i safari til fods. Det er en helt anden oplevelse, når du selv er ude at gå på savannen frem for, når du sidder beskyttet i en bil. Du kan dog selvfølgelig altid være sikker på, at dine guider passer på dig.

Nemt at kombinere safari i Sydafrika med andre oplevelser

Har du lyst til at opleve andet end savanne og vilde dyr på din safari i Afrika, er der også gode muligheder for at gøre det, når du tager til Sydafrika. Det kan f.eks. være med jagt i sydafrika. Landet har nemlig meget mere at byde på end løver og elefanter, og det kan være sjovt at kombinere det.

Du kan for eksempel tage til Cape Town og bestige Taffelbjerget, der er helt fladt på toppen, så det ligner et bord. Er du interesseret i historie, bør du selvfølgelig besøge Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet i mange år. Det giver dig mulighed for at lære om apartheidstyret, der kontrollerede landet i en årrække.