Husk at rense fliserne, inden du sætter havemøblerne frem igen

Husk at rense fliserne, inden du sætter havemøblerne frem igen

februar 22, 2019 Slået fra Af admin

Du kender det sikkert. Når solen begynder at melde sin ankomst, venter du i spænding på, at du kan få dine havemøbler frem igen. Du har sikkert passet og plejet dem vinteren over, så de er helt klar til at blive luftet, når foråret er ved at være på vej.

Du kan have brugt oceaner af tid på at vedligeholde dine havemøbler og få dem til at stå knivskarpt. Det kan dog synes en smule spildt, hvis du stiller dine flotte havemøbler ud på en terrasse, hvor fliserne virkelig trænger til en kærlig hånd. Læs i dette indlæg, hvorfor du skal huske at rense dine fliser, inden du sætter dine havemøbler frem.

Derfor skal du rense fliserne

Dine fliser kan blive ramt af flere forskellige ting, der kan påvirke udseendet. Derudover er der også nogle ting, der kan bevæge sig videre til dine havemøbler. Det kan give dig en stor arbejdsbyrde, hvis der er flere områder, som du skal vedligeholde. Der er her tale om alger.

Alger er helt små planter, som typisk er grønne. De kan også fremstå med brune eller røde nuancer. Algerne trives især på fugtige steder og steder med skygge. Her har de gode forudsætninger for at gro og formere sig. Har du alger på dine fliser, kan der være risiko for, at de spreder sig til dine havemøbler. Det er derfor en god idé at få bugt med algerne, inden de også kaster sig over dine havemøbler.

Noget andet, der kan ramme dine fliser, er flisepest. Flisepest viser sig som blomsterlignende udvækster på dine fliser. De kan have flere forskellige farver. De mest almindelige er dog hvide og sorte. Flisepesten kan ikke ’smitte’ dine havemøbler. Det vil derfor mest være for udseendets skyld, at du gør dig selv den tjeneste at få fjernet flisepesten, inden du sætter dine havemøbler frem.

Sådan renser du fliserne for alger

Har du alger på dine fliser, er der flere metoder, du kan benytte for at få dem rene igen. Du kan gå gammeldags til værks og bruge helt almindeligt knofedt. Du skal kun bruge vand og en stiv kost. Du skal dog være opmærksom på, at det kan kræve en del kræfter, alt efter hvor genstridige algerne er.

Har du svært ved at få algerne af, kan det være, du får brug for at tage skrappere midler i brug. Der findes algerens, som kan fjerne algerne. Lad produktet virke, og derefter kan algerne nemt skylles væk. Alternativt kan man bruge en mild form for facaderens.

Sådan renser du fliserne for flisepest

Når du skal have bugt med flisepesten, kan du anvende fliserens. Det skal ofte virke længe. Dernæst skal du bruge en del kræfter med en kost eller børste for at komme det helt til bunds. I stedet for fliserens kan du også benytte brun sæbe. Det kræver dog en del mere arbejde end metoden med fliserens.

Har du problemer med både alger og flisepest, kan det være bedre at få en professionel til at hjælpe dig med at komme det hele til livs. En rens og imprægnering kan gøre store underværker, uden du behøver at røre en finger. Du skal bare stille dine flotte havemøbler frem på dine rene fliser.