Tre gode grunde til at tage et lastbilkørekort

Tre gode grunde til at tage et lastbilkørekort

februar 11, 2019 Slået fra Af admin

Overvejer du, om det kan betale sig for dig at tage et lastbilkørekort? Her får du tre gode grunde til, hvorfor det er en god idé.

Drømmer du om et job, der giver dig masser af frihed og rum til selvstændighed? Et job, der giver dig mulighed for at arbejde i Danmark, men også for at komme ud at se verden? Kan du lide at køre bil? Så skulle du måske overveje at tage et lastbilkørekort.

Det kan du gøre, hvis blot du er fyldt 18 år og har et almindeligt kategori B kørekort. Er du fyldt 21 år har du endda mulighed for at tage kørekortet på endnu kortere tid. Uanset om du kunne tænke dig at arbejde professionelt som lastbilchauffør, eller om du vil bruge kortet i privat øjemed, kan det godt betale sig at tage et lastbil kørekort. Her er tre gode grunde til hvorfor:

Grund 1: Stor mangel på lastbilchauffører

Manglen på lastbilchauffører har i de seneste år været stødt stigende, og det betyder, at der er en enorm efterspørgsel på folk, der kan køre lastbil. Hvis du gerne vil tage en uddannelse, hvor du er sikret et godt job, når du er færdig, skal du altså ikke tøve med at tage et lastbilkørekort. Der er næsten 100 % garanti for at få et job.

Det kræver en del robusthed og udholdenhed at være lastbilchauffør, og du skal kunne sætte pris på dit eget selskab. Er det ikke et problem for dig, vil du til gengæld kunne få dig et godt og velbetalt job, som giver stor frihed og mulighed for at komme ud at opleve verden.

Grund 2: Åbner også for andre gode jobmuligheder

Et lastbilkørekort kan også være en nyttig investering, selv hvis du ikke har nogen intentioner om at arbejde som lastbilchauffør. Det store kørekort åbner nemlig også op for en lang række af andre jobmuligheder. F.eks. vil du kunne få mulighed for at blive ansat som renovationsarbejder eller som flyttemand.

Hvis du arbejder som salgskonsulent, stilladsmontør eller gartner, kan det også være en fordel at have et lastbilkørekort. Dermed vil du nemlig nemmere kunne komme ud til dine kunder med store partier af dine varer eller med andet tungt gods. Desuden er kørekortet brugbart i privat øjemed, eksempelvis hvis du kører privat buskørsel.

Grund 3: Det tager kun 30 dage

Hvis du er fyldt 21 år, har du mulighed for at uddanne dig til lastbilchauffør på kun 30 dage. Er du mellem 18 og 21 år, tager det 50 dage. Derefter er du klar til at komme ud at arbejde professionelt som vognmand.

Hvis du ikke vil arbejde som lastbilchauffør, men ønsker at tage et lastbilkørekort i en anden sammenhæng, behøver du ikke at afsætte 1-2 fulde måneder til at tage kørekortet i. Du vil også kunne finde en mere fleksibel løsning, hvor du f.eks. kan tage kurser om aftenen efter arbejde.

Vil du have et lastbilkørekort?

Et lastbilkørekort er altid en god investering, og med det i baglommen vil du altid kunne få et job eller have et job at falde tilbage på.

Er du interesseret i at erhverve dig et lastbilkørekort? Så klik her og få mere information.